Naleśniki razowe z twarożkiem, gruszką i orzechami włoskimi
Wartości odżywcze:
- Energia: 557 kcal
- Węglowodany: 77 g
- Tłuszcz: 15 g
- Białko: 25 g
Składniki:
- Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (45 g)
- Mleko 2% - 0,5 szklanki (120 g)
- Olej rzepakowy - 0,5 łyżki (3 g)
- Ser twarogowy półtłusty - 0,5 kostki (120 g)
- Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (45 g)
- Miód pszczeli - 2,5 łyżeczki (25 g)
- Gruszka - 1 mała sztuka (70 g)
- Orzechy włoskie (obrane) - 0,25 garści (6 g)
Sposób przygotowania:
1. Mleko i mąkę wymieszaj na gładką masę. Umaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem.
2. Twaróg rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem.
3. Gruszkę pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię z niewielką ilością wody. Duś, następnie dodaj miód i posiekane orzechy.
4. Na naleśnik wyłóż twarożek i gruszkę, zwiń.
Komentarze
Prześlij komentarz