"Zupa Warzywna Fit: Lekka i Zdrowa Potrawa"
Przepis na Zupę warzywną fit oraz wartości odżywcze:
Składniki:
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 por
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 l bulionu warzywnego
- Sól, pieprz do smaku
- Natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Warzywa obierz, umyj i pokrój w kostkę.
- Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju na dużym garnku.
- Dodaj warzywa i smaż je przez kilka minut.
- Zalej bulionem i gotuj na małym ogniu, aż warzywa staną się miękkie.
- Zupę zmiksuj na gładki krem przy użyciu blendera ręcznego lub klasycznego.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Ciekawostka: Zupa warzywna to świetny sposób na dostarczenie organizmowi witamin i błonnika. Jest lekka, niskokaloryczna i idealna do diety.
Wartości odżywcze (na porcję):
- Kalorie: 120 kcal
- Białko: 3 g
- Tłuszcz: 3 g
- Węglowodany: 20 g
- Błonnik: 4 g
Komentarze
Prześlij komentarz