środa, 7 czerwca 2017

Ryż basmati z makrelą, suszonymi pomidorami, fetą i roszponką

zaglądaj po przepisy na instagram

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

Energetyczność posiłku: 727,27 kcal

Białko: 31,66 g
Tłuszcz: 29,23 g
Węglowodany: 83,42 g

SKŁADNIKI:

Ryż basmati - 0,75 woreczka (65 g)
Pomidory suszone - 1,25 garści (50 g)
Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g)
Makrela wędzona - 0,5 sztuki (60 g)
Ser typu feta - 1,25 porcji (40 g)
Mieszanka warzyw "włoska" - 1,5 porcji (140 g)
Czosnek - 1 ząbek (5 g)
Roszponka - 1 garść (25 g)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek.
3. Makrelę obierz ze skóry i ości, a następnie podziel na mniejsze kawałki.
4. Do podduszonych warzyw dodaj pokrojone suszone pomidory, pokrojoną fetę, kawałki makreli, czosnek
wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.

zaglądaj po przepisy na instagram

Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej