Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 496,55 kcal
- Białko: 15,72 g
- Tłuszcz: 29,26 g
- Węglowodany: 42,69 g
Składniki:
- Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (55 g)
- Jaja - (13 g)
- Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g)
- Woda mineralna - 0,5 szklanki (75 g)
- Masło orzechowe - 2,5 łyżeczki (25 g)
- Brzoskwinia - 1 mała sztuka (50 g)
Sposób przygotowania:
Przygotowanie ciasta:1. Mąkę, wodę i jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut.
2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni.
3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni.
5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru
Przygotowanie nadzienia:
1. Brzoskwinię umyj i pokrój w kostkę.
Przygotowanie naleśników:
1. Przygotowane naleśniki posmaruj masłem orzechowym.
2. Wyłóż pokrojoną brzoskwinię.
3. Złóż naleśniki w ćwiartki.
Diety specjalnie dla kobiet