Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, czerwoną fasolą, oliwkami, kukurydzą i pestkami dyni
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 523 kcalBiałko: 32 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 115 g
SKŁADNIKI:
Czerwona fasola - 0,5 szklanki (70 g)Oliwki zielone - 1,25 garści (35 g)
Kukurydza - 0,25 szklanki (45 g)
Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (75 g)
Rukola - 1,25 garści (22 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g)
Cytryna - 0,75 plastra (8 g)
Dynia pestki - 1 łyżka (8 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Makaron i czerwoną fasolę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.2. Kukurydzę i oliwki odsącz z zalewy, przepłucz pod bieżącą wodą.
3. W miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
4. Wymieszaj ze sobą czerwoną fasolę, makaron, kukurydzę, oliwki oraz rukolę.
5. Całość skrop przygotowanym dressingiem i posyp pestkami dyni.
Komentarze
Prześlij komentarz