Naleśniki z tofu, bazylią i pomidorkami koktajlowymi
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 523 kcalBiałko: 26 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 44 g
SKŁADNIKI:
Bazylia (świeże liście) - 1,5 liścia (7 g)Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g)
Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g)
Tofu - 2,75 porcji (130 g)
Pomidorki koktajlowe - 4 sztuki (75 g)
Woda mineralna - 0,4 szklanki (70 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotowanie ciasta:1. Mąkę i wodę wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut.
2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni.
3. Ciasto przemieszaj.
4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni.
5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru.
Przygotowanie nadzienia:
1. Pomidorki umyj i pokrój w kostkę. Podduś je na pozostałej ilości oliwy.
2. Liście bazylii dokładnie umyj.
3. Tofu pokrój na kawałki i razem z bazylią dodaj do pomidorków. Całość duś przez kilka minut.
4. Na przygotowane naleśniki wyłóż nadzienie, a następnie całość złóż w ćwiartki.
Przepisy pochodzą z diety, którą stosowałem podczas metamorfozy.
Polecam ciekawe wpisy z bloga wojtstyl.pl
- Jak szybko schudnąć 10 kg?
- Witamina c lewoskrętna – najnowsze doniesienia
- Podstawy zdrowego odchudzania 5 skutecznych metod
Komentarze
Prześlij komentarz