Świąteczny Omlet z Grzybami i Szpinakiem: Rozkosz Dla Podniebienia
Przepis: Składniki:
- 4 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 100 g świeżego szpinaku, posiekanego
- 150 g pieczarek, pokrojonych w plastry
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 50 g sera feta, pokrojonego w kostkę
- 2 łyżki masła
- Sól i pieprz do smaku
- Posiekana natka pietruszki do dekoracji
Kroki:
- W misce roztrzep jajka, dodaj mleko, sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie.
- Na patelni rozgrzej masło. Smaż cebulę i czosnek, aż będą miękkie.
- Dodaj pieczarki i smaż, aż woda wyparuje. Następnie dodaj szpinak i smaż, aż zwiędnie.
- Wlej jajka na patelnię z warzywami. Po kilku chwilach dodaj kawałki sera feta.
- Smaż omlet na średnim ogniu, podnosząc delikatnie brzegi, aż jajka zetną się na spodzie.
- Delikatnie złożony omlet podawaj posypany natką pietruszki.
Ciekawostka: Szpinak to bogactwo witamin i minerałów, idealne uzupełnienie świątecznego menu.
Komentarze
Prześlij komentarz