Sposób na pyszny chleb w domu Składniki 600 g mąki pszennej razowej 60 gram drożdży łyżeczka miodu 1,5 łyżeczki soli 300 ml letniej wody około 45 stopni łyżka oliwy/oleju roślinnego dalej … Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy miód, sól i drożdże. Wlewamy letnią wodę z oliwą i zaczynamy wyrabiać ciasto. Po kilku minutach przekładamy ciasto do formy keksówki (u mnie 12×24 cm) posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wierzch ciasta wyrównujemy. Formę przykrywamy, stawiamy w ciepłym miejscu na około 60 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wkładamy chleb w formie do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 40 minut. Ostatnie 10 minut na 220 stopni przypiekałem górę chlebka. Wyciągamy z formy i studzimy na kuchennej kratce ja zawsze smaruję pędzelkiem wodą żeby skórka nie była twarda. Smacznego Polecane:
Witaj na Blogu z Fit Przepisami! Znajdziesz tu zdrowe przepisy na dietetyczne jedzenie, które pomogą Ci schudnąć, zadbać o formę i cieszyć się pysznym fit jedzeniem. Nasze fit przepisy są idealne dla zapracowanych – szybkie, proste i wartościowe. Odkryj tysiące inspiracji, które uczynią Twoją kuchnię zdrową i smaczną! Najlepsze fit przepisy dostępne również w formie praktycznych e-booków – sprawdź na fiteshop.pl!