Soczewica z ryżem, mieszanką warzyw włoskich i orzechami włoskimi
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 723 kcalBiałko: 33 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 104 g
SKŁADNIKI:
Soczewica czerwona - 0,5 szklanki (75 g)Ryż brązowy - 0,75 woreczka (80 g)
Mieszanka warzyw "włoska" - 3,5 porcji (350 g)
Orzechy włoskie - 0,5 garści (13 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Soczewicę i ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek. Pod koniec duszenia dodaj soczewicę, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka
chwil.
3. Warzywa i soczewicę wymieszaj z ryżem.
4. Całość posyp orzechami włoskimi.
Osobiscie korzystam z cateringu dietetycznego, poniewaz w domu brakuje czasu na gotowanie. Skorzystałem z porównywarki na stronie https://dietly.pl i wybrałem oferta dla siebie.
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis!
OdpowiedzUsuń