Sałatka z soczewicą, kukurydzą i czerwoną fasolą
Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 454,55 kcal
- Białko: 23,46 g
- Tłuszcz: 14,88 g
- Węglowodany: 56,57 g
Składniki:
- Soczewica czerwona – 0,5 szklanki (70 g)
- Kukurydza – 0,25 szklanki (55 g)
- Oliwa z oliwek – 1,5 łyżki (11 g)
- Czerwona fasola – 0,25 szklanki (40 g)
- Papryka czerwona – 1 mała sztuka (100 g)
- Sałata maślana – 5,5 liścia (55 g)
Sposób przygotowania:
1. Soczewicę ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.2. Sałatę opłucz, porwij w palcach.
3. Paprykę umyj, pokrój w kostkę.
4. Kukurydzę oraz fasolę odsącz z zalewy.
5. Do miski włóż sałatę, soczewicę, kukurydzę, fasolę oraz paprykę.
6. Sałatkę dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą, wymieszaj.
Komentarze
Prześlij komentarz