Ryż brązowy z wołowiną, marchewką i zielonym groszkiem
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 625 kcalBiałko: 43 g
Tłuszcz: 20 g
Węglowodany: 67 g
SKŁADNIKI:
Ryż brązowy - 0,75 woreczka (70 g)Polędwica wołowa - 1,5 porcji (150 g)
Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g)
Pomidor - 2 małe sztuki (240 g)
Groszek zielony - 0,25 szklanki (45 g)
Cebula - 0,75 sztuki (65 g)
Marchew - 1 mała sztuka (60 g)
Czosnek - 1,5 ząbka (7 g)
Natka pietruszki - 0,75 pęczka (14 g)
Gałka muszkatołowa - 1 szczypta (1 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.2. Wołowinę umyj, pokrój na cienkie paseczki.
3. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, marchewkę obierz, pokrój na talarki.
4. Na oliwie z oliwek podduś marchewkę z cebulą i czosnkiem.
5. Do warzyw dorzuć mięso, smaż przez kilka minut.
6. Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę, dorzuć do mięsa.
7. Dodaj przyprawy: gałkę muszkatołową, pieprz i sól, przykryj pokrywą i duś, aż mięso zmięknie.
8. Na koniec dodaj zielony groszek, zamieszaj i duś 2–3 minut.
9. Danie podawaj z brązowym ryżem, posypane natką pietruszki.
5 rad gdzie kupić suplementy diety i nie dać się oszukać
Suplementy i leki – czego z sobą nie łączyć?
Sprawdź indywidualną rekomendację suplementacji dla Ciebie. Składniki i ich ilość dopasowane do potrzeb Twojego organizmu i stylu życia. To będzie Twoja unikatowa mieszanka.
Możesz skorzystać z kuponu rabatowego 50 zł odbierając go w Messengerze lub wpisać wojtstyl przy zamówieniu tutaj
Komentarze
Prześlij komentarz