Składniki: Płatki owsiane - 3 łyżki (25 g) Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g) Jaja - 3 średnie (140 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (14 g) Jogurt naturalny 2% - 1,5 łyżki (40 g) Masło orzechowe- ok 2,5 łyżki (25 g) Brzoskwinie - 2 małe sztuki Sposób przygotowania: 1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu. 2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę. 3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem. 4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek. 5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. 6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem. 7. Omlet podawaj posmarowany masłem orzechowym z pokrojoną w plasterki brzoskwinią 8. Polej sosem jagodowym Sos: 1 miarka Berry Boost do kupienia tutaj... jogurt naturalny 5 łyżek Kod: Wojtigotuje15 daje wam 15% rabatu na produkty z Naturalmojo
Witaj na Blogu z Fit Przepisami! Znajdziesz tu zdrowe przepisy na dietetyczne jedzenie, które pomogą Ci schudnąć, zadbać o formę i cieszyć się pysznym fit jedzeniem. Nasze fit przepisy są idealne dla zapracowanych – szybkie, proste i wartościowe. Odkryj tysiące inspiracji, które uczynią Twoją kuchnię zdrową i smaczną! Najlepsze fit przepisy dostępne również w formie praktycznych e-booków – sprawdź na fiteshop.pl!