- Energetyczność posiłku: 827,59 kcal
- Białko: 52,76 g
- Tłuszcz: 27,14 g
- Węglowodany: 74,80 g
Składniki:
- Filet z piersi kurczaka - 1,75 porcji (170 g)
- Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (21 g)
- Kasza gryczana - 1 woreczek (95 g)
- Burak - 1 duża sztuka (140 g)
- Natka pietruszki - 2,5 łyżki (25 g)
- Cebula - 0,5 sztuki (40 g)
- Boćwina - 0,75 sztuki (25 g)
Sposób przygotowania:
1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
3. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka.
4. Dodaj ulubione przyprawy.
5. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
6. Dodaj świeżą botwinę.
7. Dodaj kaszę. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką.
Prezent dla czytelników BlogaSprawdź indywidualną rekomendację suplementacji dla Ciebie. Składniki i ich ilość dopasowane do potrzeb Twojego organizmu i stylu życia. To będzie Twoja unikatowa mieszanka. Możesz skorzystać z kuponu rabatowego 50 zł odbierając go w Messengerze lub wpisać wojtstyl przy zamówieniu tutaj |