Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 496,55 kcal
- Białko: 33,64 g
- Tłuszcz: 20,40 g
- Węglowodany: 31,34 g
Składniki:
- Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (130 g)
- Brzoskwinia - 2 średnie sztuki (160 g)
- Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g)
- Sezam - 1,5 łyżki (11 g)
- Miód pszczeli - 1,5 łyżeczki (16 g)
- Tymianek - 3 szczypty (3 g)
- Rukola - 3,25 garści (65 g)
- Ocet balsamiczny - 1,5 łyżeczki (6 g)
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem, tymiankiem i sezamem.2. Mięso grilluj na patelni.
3. Liście rukoli dokładnie umyj, porwij w palcach i ułóż na talerzu.
4. Brzoskwinię umyj, pokrój w plastry, krótko grilluj razem z grillowanym kurczakiem, a następnie całość przełóż do rukoli.
5. W osobnym naczyniu zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, tymianek, sól oraz pieprz.
6. Całość skrop dressingiem, udekoruj świeżym tymiankiem.