Wartości odżywcze:
- Energia: 538 kcal
- Białko: 16 g
- Tłuszcz: 31 g
- Węglowodany: 48 g
Składniki:
- Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g)
- Jaja - (14 g)
- Oliwa z oliwek - 2 łyżki (14 g)
- Woda mineralna - 0,5 szklanki (80 g)
- Masło orzechowe - 1,5 łyżki (25 g)
- Jabłko - 1 mała sztuka (110 g) lub banan około 55 g
Sposób przygotowania:
Przygotowanie ciasta:1. Mąkę, wodę i jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut.
2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni.
3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni.
5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru