Wpadłem na pomysł, żeby zrobić Fit dietetyczny tort zdrowszą wersję. Do spodu użyłem przepisu na brownie a góra to masa jogurtowa. Oczywiście musicie zwiększyć proporcje w zależności od tego w czy będziecie go robić. Przepis, z którego skorzystałem do zrobienia spodu, czyli brownie : Składniki (na 12 porcji) – 1,5 szkl. mąki owsianej – 3 łyżki kakao – 40 suszonych śliwek kalifornijskich – aromat rumowy – erytrol ja użyłem miodu do smaku Polewa: – 50g gorzkiej czekolady Do mojej tortownicy użyłem około 4 x więcej mąki reszta wg uznania. Przyrządzanie 1. Zalej śliwki gorącą wodą i pozostaw do namoczenia na co najmniej 15 minut. 2. Odlej wodę ze śliwek i zmiksuj je blenderem. 3. Zacznij dodawać do nich mąkę i kakao i mieszaj. Dodaj też aromat rumowy. 4. Dosłodź do smaku erytrolem lub miodem. 5. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dolewaj po łyżce wody. Masa powinna się dobrze lepić. 6. Wyłóż masą naczynie (na przykład małą keksówkę lub plastikowy pojemnik do żywności)
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.