Wytrawny omlet na ostro z pomidorem i chili
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 610 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 33 g
Węglowodany: 45 g
SKŁADNIKI:
Jaja - 5 małych (220 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g)
Pomidorki koktajlowe - 8,5 sztuki (170 g)
Chili - 2 szczypty (2 g)
Płatki owsiane - 6 łyżek (60 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj.
2. Pomidorki pokrój na połówki i dodaj do jajek.
3. Dopraw masę jajeczną szczyptą chili.
4. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek.
5. Wylej masę na patelnię i smaż omlet pod przykryciem.
Tagi: dieta, omlet , jaki omlet na diecie, dietetyczne omlety , moja dieta, jak schudnąć, co jeść na diecie, jak się odchudzić, moje odchudzanie, omlety, przepisy, dobry przepis na omleta, jak zrobić omleta
Wygląda przepysznie, muszę wypróbować;) Jeżeli chodzi o dietę to również catering dietetyczny https://www.kuzniazdrowia.pl to bardzo dobry pomysł
OdpowiedzUsuń