Gulasz z białej fasoli i jarmużu WARTOŚCI ODŻYWCZE: Energia: 929 kcal Białko: 39 g Tłuszcz: 19 g Węglowodany: 139 g SKŁADNIKI: Fasola biała (puszka) - 1,5 szklanki (250 g) Ziemniaki - 2 duże sztuki (200 g) Kasza jęczmienna - 0,5 szklanki (80 g) Jarmuż - 3,5 garści (65 g) Por - 0,25 sztuki (40 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (16 g) Woda mineralna - 2,1 szklanki (400 g) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Na dnie dużego garnka z grubym dnem rozgrzać oliwę z oliwek, pory pokroić w talarki i wrzucić je na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut, do czasu, aż się zeszklą. 2. W tym czasie jarmuż pokroić w paski, ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę, a fasolę odcedzić i dokładnie opłukać. 3. W tym czasie ugotować kaszę jęczmienną. 4. Do podduszonych porów dodać jarmuż i całość dokładnie wymieszać, następnie dodać ziemniaki i delikatnie wymieszać je z resztą składników. Od razu podlać warzywa wodą. Dodać ulubione przyprawy (sugerujemy zastosować tymianek, oregano, skórkę z cytryn
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.