Pełnoziarniste naleśniki z masłem orzechowym, bananem, cynamonem i kakao
Wartości odżywcze:
- Energia: 557 kcal
- Węglowodany: 70 g
- Tłuszcz: 20 g
- Białko: 20 g
Składniki:
- Masło orzechowe - 0,5 łyżki (11 g)
- Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (65 g)
- Banan - 1 średnia sztuka (160 g)
- Jaja - 1 średnie (55 g)
- Kakao naturalne 16% - 1 łyżka (11 g)
- Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (5 g)
- Cynamon - 1 szczypta (1 g)
- Mleko 2% - 0,2 szklanki (55 g)
Sposób przygotowania:
1. Mąkę, kakao, mleko oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut.
2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni.
3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni.
5. Smaż z obu stron.
6. Przygotowane naleśniki posmaruj masłem orzechowym, wyłóż plastry banana.
7. Całość posyp cynamonem.
8. Naleśniki złóż na połówki lub ćwiartki.
OFERTA DLA FANÓW
Komentarze
Prześlij komentarz