Naleśniki razowe z twarożkiem, wanilią i wiśniami
Wartości odżywcze:
- Energia: 557 kcal
- Węglowodany: 78 g
- Tłuszcz: 14 g
- Białko: 27 g
Składniki:
- Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (50 g)
- Mleko 2% - 0,5 szklanki (130 g)
- Olej rzepakowy - 0,5 łyżki (3 g)
- Ser twarogowy półtłusty - 0,5 kostki (130 g)
- Jogurt naturalny 2% - 2 łyżki (50 g)
- Miód pszczeli - 2,5 łyżeczki (30 g)
- Wiśnie - 1 garść (65 g)
Sposób przygotowania:
1. Mleko i mąkę wymieszaj na gładką masę. Umaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem.
2. Twaróg rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem, ekstraktem z wanilii i miodem.
3. Z wiśni usuń pestki, pokrój.
4. Na naleśnik wyłóż twarożek i wiśnie, zwiń.
Komentarze
Prześlij komentarz