Chrupiąca ciecierzyca z kaszą gryczaną i suszonymi pomidorami
Wartości odżywcze:
- Energia: 786 kcal
- Węglowodany: 115 g
- Tłuszcz: 22 g
- Białko: 26 g
Składniki:
- Ciecierzyca konserwowa - 0,5 szklanki (85 g)
- Kasza gryczana - 0,75 szklanki (110 g)
- Pomidory suszone na słońcu - 1 garść (30 g)
- Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (14 g)
- Sos sojowy - 0,5 łyżki (7 g)
- Chrzan - 0,5 łyżki (7 g)
- Burak - 2 małe sztuki (170 g)
Sposób przygotowania:
1. Kaszę gryczaną ugotuj al dente. Opłukaną ciecierzycą i suszone pomidory podsmaż na rozgrzanej oliwie.2. Buraki zetrzyj na tarce i wymieszaj z chrzanem. Kaszę gryczaną i sos sojowy dodaj do ciecierzycy oraz pomidorów, chwilę podsmaż. Dopraw pieprzem (aby podkreślić smak potrawy, sugerujemy użyć także oregano lub tymianku).
3. Podawaj z buraczkami.
Jak zrzuciłem 37 kg w niecały rok i w jaki sposób Ty możesz osiągnąć podobny sukces?
koniecznie sprawdź tutaj
Nawet jeśli jesteś totalnym kanapowym leniem i nie potrafisz zdrowo gotować.
Jest sposób, który pozwoli Ci:
- schudnąć lub zwiększyć masę mięśniową;
- poprawić kondycję;
- zmniejszyć ryzyko udaru, zawału i problemów z kręgosłupem;
- obniżyć poziom cukru we krwi;zbić zbyt wysoki cholesterol;
- wyeliminować efekt jo-jo;
- zyskać więcej energii i mega pewność siebie.
Komentarze
Prześlij komentarz