Makaron pełnoziarnisty z warzywami, suszonymi pomidorami i fetą
Wartości odżywcze:
- Energia: 786 kcal
- Węglowodany: 105 g
- Tłuszcz: 23 g
- Białko: 34 g
Składniki:
- Makaron pełnoziarnisty - 1,25 szklanki (110 g)
- Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (7 g)
- Pomidory suszone na słońcu - 1 garść (25 g)
- Ser typu feta - 1,5 porcji (40 g)
- Mieszanka warzyw, włoska - 3,75 porcji (350 g)
- Czosnek - 0,5 główki (14 g)
- Bazylia (świeże liście) - 1,5 liścia (7 g)
- Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek.
3. Do podduszonych warzyw dodaj pokrojone suszone pomidory, pokrojoną fetę, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
4. Całość podawaj z makaronem i udekoruj listkami bazylii.
Komentarze
Prześlij komentarz