Sałatka azjatycka (E: 408kcal, B o.: 48.34g, T: 19.31g, W o.: 11.95g)
SKŁADNIKI:
Filet z piersi z kurczaka Sokołów - 1 sztuka (200g)
Ocet cydrowy - 1/2 łyżki (3ml)
Olej rzepakowy - 1 łyżka (10ml)
Orzechy ziemne bez soli Bio Planet - 1/6 garści (5g)
Papryka chili - 2 i 1/2 sztuki (50g)
Sałata lodowa - 1/2 sztuki (200g)
Sok z limonki - 1 łyżka (6ml)
Sól Himalajska Sante 350g - 1/5 łyżeczki (1g)
Sos rybny Tao Tao - 1 łyżka (10ml)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Oddzielić od siebie piersi z kurczaka, posmarować je olejem, położyć na gorącym ruszcie (w piekarniku włączyć funkcję grill) i piec z obu stron do zarumienienia. Orzechy przesmażyć na suchej patelni, można je lekko pokruszyć. Do rondla włożyć posiekane papryczki, wlać sos rybny, ocet, sok z limonki, doprawić solą, cukrem i gotować. Po zdjęciu z ognia wsypać orzechy. Do miski włożyć pokrojonego w plasterki kurczaka, wlać sos i wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Na oddzielnym półmisku ułożyć poszarpaną sałatę i przekrojone na połówki pomidory koktajlowe. Na to położyć kurczaka z sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz