Zapiekane ziemniaki z farszem
Jaja kurze całe - 1 sztuka (56g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (10ml)
Papryka czerwona - 1/7 sztuki (30g)
Pieprz czarny - 1 szczypta (1g)
Ser, gouda tłusty - 1 i 1/4 plastra (30g)
Sól biała - 1/6 łyżeczki (1g)
Szynka wieprzowa, gotowana - 3 plastry (60g)
Ziemniaki czerwone - 1 i 1/4 sztuki (88g)
Sposób przygotowania:
Ziemniaki dokładnie umyć i zawinąć w folię. Zawinięte ziemniaki włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 20 minut. Po upieczeniu ostudzić je i odkroić wierzch, następnie wydrążyć. Przygotować farsz z oliwy z oliwek, sera tartego, papryki, szynki, soli, pieprzu. Do wydrążonego ziemniaka nałożyć farsz, a na wierzch wbić surowe jajko. Tak zrobione ziemniaki położyć na blasze z papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza
Komentarze
Prześlij komentarz