Fit przepis Makaron pełnoziarnisty z indykiem i brokułami w sosie czosnkowym Wartości odżywcze: Energia: 935 kcal Białko: 65 g Tłuszcz: 31 g Węglowodany: 101 g Składniki: Makaron pełnoziarnisty - 1,25 szklanki (110 g) Filet z indyka - 2 porcje (180 g) Oliwa z oliwek - 3 łyżki (23 g) Jogurt naturalny 2% - 0,75 szklanki (180 g) Brokuły - 0,5 sztuki (230 g) Czosnek - 2,5 ząbka (12 g) Zioła prowansalskie - 3 szczypty (3 g) 1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Pierś z indyka umyj, pokrój i krótko grilluj na patelni na oliwie z oliwek. 3. Dopraw ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. 4. Brokuły wrzuć na wrzątek, blanszuj około 3-5 minut. 5. W osobnej miseczce zmieszaj jogurt, zioła prowansalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól i pieprz. 6. Makaron z indykiem podawaj z brokułami polanymi sosem jogurtowo-czosnkowym. Mięso z indyka jest znane z wielu ciekawych cech i właściwości. Oto kilka interesujących faktów na jego temat: N...
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.
wersja z ostrą czerwoną papryką dodaje daniu pikanterii można eksperymentować pojawią się też na blogu inne wersje dań z pesto
OdpowiedzUsuńPróbowałam wersję spaghetti z samym pesto i pomidorkami koktajlowymi było bardzo dobre ale ze śmietaną jest o niebo lepsze.....ten aksamitny smak....mniam , po prostu pychotka :) :)
OdpowiedzUsuń