Brownie bez pieczenia
Składniki (na 12 porcji) – 1,5 szkl. mąki owsianej – 3 łyżki kakao – 40 suszonych śliwek kalifornijskich – aromat rumowy – erytrol ja użyłem miodu do smaku
Polewa: – 50g gorzkiej czekolady
Przyrządzanie
1. Zalej śliwki gorącą wodą i pozostaw do namoczenia na co najmniej 15 minut.
2. Odlej wodę ze śliwek i zmiksuj je blenderem.
3. Zacznij dodawać do nich mąkę i kakao i mieszaj. Dodaj też aromat rumowy.
4. Dosłodź do smaku erytrolem.
5. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dolewaj po łyżce wody. Masa powinna się dobrze lepić.
6. Wyłóż masą naczynie (na przykład małą keksówkę lub plastikowy pojemnik do żywności),w którym uprzednio umieścisz papier do pieczenia.
7. Czekoladę rozpuść w garnuszku i polej nią wierzch ciasta.
8. Całość włóż do zamrażalnika na godzinę.
P.S Mąka domowej roboty-nie masz mąki owsianej? Wystarczy, że zmiksujesz w blenderze płatki owsiane.
Komentarze
Prześlij komentarz