Przepis na PYSZNĄ PIZZĘ z diety
Przepis na PYSZNĄ PIZZĘ z diety
Rozgrzać piekarniki do 180 stopni. Umyć warzywa, pokroić na drobne kawałki, placek tortilli posmarować przecierem pomidorowym, dodać sól i posypać oregano. Następnie dodać mozzarellę i ułożyć warzywa. Wstawić do piekarnika na 10 minut - aż boki tortilli lekko się zarumienią. Z wierzchu posypać świeżą bazylią.
Składniki:
Bazylia, świeża 10 g (2 łyżeczki)
Papryka czerwona 115 g, (1/2 sztuki)
Pieczarka uprawna, świeża 60 g (3 sztuki)
Pomidor koktajlowy 120 g (6 sztuk)
Przecier pomidorowy 30 g (2 łyżki)
Oregano, suszone 3 g (1 łyżeczka)
Ser mozzarella, mleko 40 g (1/3 sztuki)
Tortilla wraps pszenne 62 g (1 sztuka)
Sól morska 1 g( 1 szczypta)
Można dodać kilka plasterków salami
Suma wartości odżywczych: 400 kcal
Komentarze
Prześlij komentarz