Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 757,58 kcal
- Białko: 31,93 g
- Tłuszcz: 29,87 g
- Węglowodany: 94,00 g
Składniki:
- Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g)
- Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (19 g)
- Pomidory suszone - 1,25 garści (45 g)
- Ser typu feta - 1,5 porcji (45 g)
- Mieszanka warzyw "włoska" - 2 porcje (200 g)
- Czosnek - 2 ząbki (9 g)
- Bazylia (świeże liście) - 0,75 garści (14 g)
- Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek.
3. Do podduszonych warzyw dodaj pokrojone suszone pomidory, pokrojoną fetę, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
4. Całość podawaj z makaronem i udekoruj listkami bazylii.
Potrzebujesz zbilansowanej zdrowej diety chcesz jeść smaczne posiłki szczegóły tutaj