Po więcej takich przepisów zapraszam na mój instagram
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 523 kcal
Białko: 13 g
Tłuszcz: 24 g
Węglowodany: 63 g
SKŁADNIKI:
Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (70 g)
Jaja - (15 g)
Oliwa z oliwek - 2 łyżki (15 g)
Kakao naturalne 16% - 0,5 łyżki (4 g)
Woda mineralna - 0,5 szklanki (95 g)
Banan - 1 średnia sztuka (120 g)
Orzechy włoskie - 0,5 garści (15 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotowanie ciasta:
1. Mąkę, kakao, wodę oraz jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut.
2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni.
3. Ciasto przemieszaj.
4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni.
Przygotowanie nadzienia:
1. Umyj banana, a następnie pokrój go w plastry i wrzuć do miski.
2. Orzechy drobno posiekaj i dodaj do bananów. Całość zblenduj.
3. Na przygotowane naleśniki wyłóż nadzienie, a następnie całość złóż w ćwiartki możesz ozdobić mrożonymi owocami
Smacznego
Facebook @wojtigotuje