Wytrawny omlet z cukinią i pieczarkami
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 425 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 22 g
SKŁADNIKI:
Jaja - 3 średnie (150 g)
Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g)
Cukinia - 1 mała sztuka (120 g)
Pieczarki - 1 garść (60 g)
Płatki owsiane - 3 łyżki (30 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj.
2. Pokrój w kostkę cukinię i pieczarki.
3. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż warzywa.
4. Wylej na patelnię masę jajeczną.
5. Omlet smaż na oliwie z oliwek pod przykryciem.
Komentarze
Prześlij komentarz