Zupa krem z cukinii i awokado
Przepis pochodzi z diety odchudzającej dla kobiet od dietetyka z Diet & Fit <---
Składniki:
Awokado - 1/2 sztuki (70g)
Cukinia - 2 i 1/3 sztuki (600g)
Krem kokosowy, puszka - 15 łyżek (30g)
Pieprz czarny - 1 szczypta (1g)
Słonecznik, nasiona, łuskane - 1 łyżka (10g)
Sól Himalajska Sante 350g - 1/5 łyżeczki (1g)
Woda - 1/3 szklanki (100ml)
Sposób przygotowania:
Cukinię obrać i pokroić, a następnie ugotować z niewielką ilością wody. Awokado obrać i zblendować z wodą i kremem kokosowym. Do blendera dodać następnie cukinię i raz jeszcze zmiksować całość. Zupę podawać ciepłą, posypaną prażonym słonecznikiem. Doprawić do smaku.
Zupa krem z cukinii i awokado (E: 388kcal, B o.: 11.49g, T: 20.6g, W o.: 43.44g)
Przepis pochodzi z diety odchudzającej dla kobiet od dietetyka z Diet & Fit <---
Komentarze
Prześlij komentarz