Przepis na Makaron z Pieczonymi Warzywami:
Składniki:
- 400g makaronu (np. penne)
 - 2 papryki czerwone
 - 2 cukinie
 - 1 cebula
 - 3 ząbki czosnku
 - 2 łyżki oliwy z oliwek
 - Sól i pieprz do smaku
 - Świeża bazylia do dekoracji
 
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
 - Pokrój papryki, cukinie i cebulę w kawałki.
 - Na blasze do pieczenia umieść pokrojone warzywa i czosnek. Polej oliwą z oliwek i posyp solą oraz pieprzem.
 - Piecz warzywa przez około 25-30 minut, aż staną się miękkie i lekko zrumienione.
 - W międzyczasie ugotuj makaron al dente zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
 - Po upieczeniu warzyw, wymieszaj je z ugotowanym makaronem.
 - Posyp całość posiekaną świeżą bazylią przed podaniem.
 
To proste danie zachwyci całą rodzinę swoim smakiem i aromatem! Wartość odżywcza tego dania wynosi około 350 kalorii na porcję, zawiera 10g białka, 55g węglowodanów i 12g tłuszczu.
.png)
Komentarze
Prześlij komentarz