Jajecznica z mozzarellą, pomidorami i oliwkami
Wartości odżywcze:
- Energia: 650 kcal
- Węglowodany: 63 g
- Tłuszcz: 27 g
- Białko: 35 g
Składniki:
- Jaja - 3 małe (150 g)
- Chleb graham - 4 średnie kromki (130 g)
- Ser mozzarella - 0,75 porcji (22 g)
- Masło - 1,5 łyżeczki (7 g)
- Oliwki zielone - 0,75 garści (22 g)
- Pomidorki koktajlowe - 7,5 sztuki (150 g)
- Zioła prowansalskie - 3 szczypty (3 g)
Sposób przygotowania:
1. Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle.
2. Mozzarellę drobno pokrój lub zetrzyj na tarce.
3. Oliwki pozbaw pestek, przekrój na połówki.
4. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, dodaj do jajecznicy razem z mozzarellą i oliwkami.
5. Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
6. Podawaj z pieczywem.
przepis z diety
Komentarze
Prześlij komentarz