Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 827,59 kcal
- Białko: 53,76 g
- Tłuszcz: 32,34 g
- Węglowodany: 70,80 g
Składniki:
- Filet z piersi kurczaka - 1,5 porcji (140 g)
- Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g)
- Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (18 g)
- Natka pietruszki - 1,25 pęczka (24 g)
- Słonecznik - 2,5 łyżeczki (12 g)
- Ser parmezan - 0,5 porcji (12 g)
- Orzechy włoskie - 0,5 garści (12 g)
- Pomidorki koktajlowe - 5 sztuk (95 g)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Wymieszaj makaron z kurczakiem i warzywami.
4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.
Na skróty