środa, 7 czerwca 2017

Naleśniki z masłem orzechowym i brzoskwinią

Wartości odżywcze:

  • Energetyczność posiłku: 496,55 kcal
  • Białko: 15,72 g
  • Tłuszcz: 29,26 g
  • Węglowodany: 42,69 g

Składniki:

  • Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (55 g)
  • Jaja - (13 g)
  • Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g)
  • Woda mineralna - 0,5 szklanki (75 g)
  • Masło orzechowe - 2,5 łyżeczki (25 g)
  • Brzoskwinia - 1 mała sztuka (50 g)

Sposób przygotowania:

Przygotowanie ciasta:
1. Mąkę, wodę i jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut.
2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni.
3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni.
5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru

Przygotowanie nadzienia:
1. Brzoskwinię umyj i pokrój w kostkę.

Przygotowanie naleśników:
1. Przygotowane naleśniki posmaruj masłem orzechowym.
2. Wyłóż pokrojoną brzoskwinię.
3. Złóż naleśniki w ćwiartki.

Diety specjalnie dla kobiet  

Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej