Kalafior, kasza jaglana i brązowe spaghetti
Dzisiaj zupa kalafiorowa inaczej, ciekawe smaki bardzo sycąca szybka w wykonaniu gorąco polecam spróbować takiej wersji dla smakoszy.
składniki :
- mix warzyw z kalafiorem na czele
- por
- duszona cebulka
- zielona pietruszka
- kasza jaglana 2 łyżki
- połamane brązowe spaghetti
- ziele angielskie, pieprz ziołowy,sól,czarny pieprz,rozmaryn,liść laurowy,czerwona papryka ja użyłem ostrej
- kostka rosołowa może być domowej roboty
- Mix warzyw gotujemy z przyprawami porem i pietruszką dorzucamy 2 łyżki kaszy jaglanej i łamiemy na drobno brązowe spaghetti nie dużo, pod koniec dodałem jeszcze zieloną bazylię
- Na patelni pokrojoną w kosteczkę cebulkę dusimy z pieprzem i majerankiem do miękkości i na brązowo
- Kiedy zupa jest już gotowa wrzucamy wyduszoną cebulkę która zmieni kolor zupy na brąz jeśli jest tak potrzeba jeszcze możemy ją doprawić
- W mojej główne zapachy to bazylia, którą dodałem na końcu i rozmaryn, na talerzu ozdobiłem zieloną pietruszką i posypałem mozzarellą
Smacznego ...
Tysiące artykułów spożywczych w promocji tutaj...
Komentarze
Prześlij komentarz