Kalafior, kasza jaglana i brązowe spaghetti
Dzisiaj zupa kalafiorowa inaczej, ciekawe smaki bardzo sycąca szybka w wykonaniu gorąco polecam spróbować takiej wersji dla smakoszy.
składniki :
- mix warzyw z kalafiorem na czele
 - por
 - duszona cebulka
 - zielona pietruszka
 - kasza jaglana 2 łyżki
 - połamane brązowe spaghetti
 - ziele angielskie, pieprz ziołowy,sól,czarny pieprz,rozmaryn,liść laurowy,czerwona papryka ja użyłem ostrej
 - kostka rosołowa może być domowej roboty
 
- Mix warzyw gotujemy z przyprawami porem i pietruszką dorzucamy 2 łyżki kaszy jaglanej i łamiemy na drobno brązowe spaghetti nie dużo, pod koniec dodałem jeszcze zieloną bazylię
 - Na patelni pokrojoną w kosteczkę cebulkę dusimy z pieprzem i majerankiem do miękkości i na brązowo
 - Kiedy zupa jest już gotowa wrzucamy wyduszoną cebulkę która zmieni kolor zupy na brąz jeśli jest tak potrzeba jeszcze możemy ją doprawić
 - W mojej główne zapachy to bazylia, którą dodałem na końcu i rozmaryn, na talerzu ozdobiłem zieloną pietruszką i posypałem mozzarellą
 
Smacznego ...
Tysiące artykułów spożywczych w promocji tutaj...






Komentarze
Prześlij komentarz