Tortellini – tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem mięsnym,
grzybowym bądź serowym, podawane z sosem pomidorowym (można również korzystać z
innych sosów, lecz nie jest to wówczas w całości włoska potrawa). Na koniec
całość posypuje się tartym serem (najczęściej parmezanem).
Mnie najbardziej przypadły do gustu z sosem śmietanowo szpinakowym
składniki
Smacznego ....
Tortellini w sosie pomidorowym z warzywami
Tortellini z barszczykiem
Mnie najbardziej przypadły do gustu z sosem śmietanowo szpinakowym
składniki
- tortellini z serem
- śmietana 18%
- szpinak
- zielona pietruszka
- przyprawy :pieprz, bazylia, curry, pieprz ziołowy
- Tortellini gotujemy około 14-16 minut aż będą miękkie
- Na patelni dusimy szpinak można z cebulką i oczywiście przyprawami
- Jak nasze kluseczki są już gotowe wlewamy na patelnię śmietanę i dusimy do konsystencji sosu wrzucamy ulubione przyprawy
- Odcedzamy kluseczki wrzucamy do sosu i mieszamy żeby nasz sosik obtoczył je dokładnie zdobimy pietruszką i ? Smacznego życzę ...
Smacznego ....
Tortellini w sosie pomidorowym z warzywami
Tortellini z barszczykiem