Makaron pełnoziarnisty z pesto pietruszkowym, tofu i pomidorkami koktajlowymi
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 697 kcalBiałko: 36 g
Tłuszcz: 29 g
Węglowodany: 77 g
SKŁADNIKI:
Tofu - 3 porcje (150 g)Pomidorki koktajlowe - 3 sztuki (60 g)
Natka pietruszki - 1 pęczek (21 g)
Czosnek - 1 ząbek (5 g)
Słonecznik - 1,5 łyżki (14 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g)
Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Makaron ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.2. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj, pomidorki pokrój na ćwiartki, czosnek drobno pokrój.
3. Zblenduj natkę pietruszki, czosnek, słonecznik i oliwę z oliwek. Dopraw solą i pieprzem.
4. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
5. Wymieszaj makaron z pesto pietruszkowym. Dodaj tofu i pomidorki koktajlowe.
Komentarze
Prześlij komentarz