Naleśniki z soczewicą, pieczarkami i cebulką
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 523 kcalBiałko: 25 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 70 g
SKŁADNIKI:
Cebula - 0,25 sztuki (30 g)Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g)
Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g)
Pieczarki - 1 garść (55 g)
Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (60 g)
Woda mineralna - 0,4 szklanki (70 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotowanie ciasta:1. Mąkę i wodę wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, odstaw na kilka minut.
2. Na patelni rozgrzej połowę ilości oliwy z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni.
3. Ciasto przemieszaj.
4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni.
5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru.
Przygotowanie nadzienia:
1. Soczewicę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Pieczarki umyj, obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry. Następnie duś je wraz z cebulką na patelni z odrobiną
oliwy, aż pieczarki będą miękkie.
3. Soczewicę wymieszaj z pieczarkami.
4. Na przygotowane naleśniki wyłóż nadzienie, a następnie całość złóż w ćwiartki.
Komentarze
Prześlij komentarz