Ziemniaki z koperkiem, sosem pieczarkowym i buraczkami
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 697 kcalBiałko: 22 g
Tłuszcz: 21 g
Węglowodany: 102 g
SKŁADNIKI:
Ziemniaki - 4 duże sztuki (425 g)Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (19 g)
Burak - 3 duże sztuki (425 g)
Pieczarki - 4,5 garści (275 g)
Cebula - 1 sztuka (100 g)
Koper ogrodowy - 1,5 łyżki (12 g)
Cytryna - 1 plaster (10 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ziemniaki ugotuj, ubij i posyp koperkiem.2. Buraki ugotuj.
3. Cebulę oraz pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj.
4. Całość duś na małym ogniu na oliwie z oliwek do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem.
5. Buraczki ugotuj w mundurkach, obierz, zetrzyj na tarce, dodaj sok z cytryny, sól oraz pieprz.
6. Podawaj z ziemniakami i buraczkami.
Komentarze
Prześlij komentarz