Kokosowy omlet z kiwi i żurawiną
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 610 kcalBiałko: 23 g
Tłuszcz: 25 g
Węglowodany: 74 g
SKŁADNIKI:
Płatki owsiane - 4,5 łyżki (40 g)Jaja - 2 duże (110 g)
Kiwi - 3 sztuki (230 g)
Żurawina suszona - 2 łyżki (24 g)
Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (5 g)
Wiórki kokosowe - 1 łyżka (6 g)
Jogurt naturalny 2% - 0,25 szklanki (55 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Płatki owsiane razem z wiórkami kokosowymi zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę.
3. Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi oraz jogurtem naturalnym.
4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
5. Ciasto smaż na rozgrzanej oliwie z oliwek pod przykryciem.
6. Omlet podawaj z pokrojonym w plastry kiwi i suszoną żurawiną.
Komentarze
Prześlij komentarz