Makaron pełnoziarnisty z tofu, suszonymi pomidorami, czerwoną papryką i orzechami włoskimi
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 871 kcalBiałko: 43 g
Tłuszcz: 30 g
Węglowodany: 112 g
SKŁADNIKI:
Tofu - 2,75 porcji (130 g)Pomidory suszone - 2 garści (60 g)
Papryka czerwona - 1 mała sztuka (120 g)
Cebula - 1 sztuka (100 g)
Tymianek - 1 szczypta (1 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g)
Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (90 g)
Orzechy włoskie - 0,5 garści (14 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.2. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie, dorzuć czerwoną paprykę, smaż przez 3-5 minut.
3. Tofu i pomidory suszone pokrój w małą kostkę.
4. Na patelnię dorzuć tofu i suszone pomidory, dopraw pieprzem i oregano.
5. Duś wszystko bez przykrycia do 5 minut.
6. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami.
7. Posyp orzechami włoskimi.
Komentarze
Prześlij komentarz