Tofucznica z kaszą, burakiem, cebulą i boćwiną
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 697 kcalBiałko: 30 g
Tłuszcz: 30 g
Węglowodany: 75 g
SKŁADNIKI:
Tofu - 3,25 porcji (160 g)Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g)
Kasza jęczmienna - 0,75 woreczka (85 g)
Burak - 1 średnia sztuka (120 g)
Natka pietruszki - 1,25 pęczka (25 g)
Cebula - 0,5 sztuki (35 g)
Boćwina - 0,75 sztuki (25 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Tofu pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Opcjonalnie dodaj sos sojowy.
3. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do tofu.
4. Dodaj ulubione przyprawy.
5. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
6. Dodaj świeżą botwinę.
7. Dodaj kaszę. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką.
Przepis pochodzi ze spersonalizowanej diety.
Komentarze
Prześlij komentarz