Tofu z kaszą gryczaną, mieszanką warzyw meksykańskich i sezamem
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 871 kcalBiałko: 47 g
Tłuszcz: 32 g
Węglowodany: 89 g
SKŁADNIKI:
Kasza gryczana - 0,75 woreczka (75 g)Tofu - 3,75 porcji (180 g)
Mieszanka warzyw "meksykańska" - 4 porcje (375 g)
Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (3 g)
Sezam - 1 łyżka (8 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Warzywa podduś na pozostałej ilości oliwy. Pod koniec duszenia dodaj tofu, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka
chwil, dopraw pieprzem.
4. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami.
5. Wymieszaj kaszę z tofu i warzywami, posyp sezamem.
Komentarze
Prześlij komentarz