Kasza jaglana z pomidorami, papryką, awokado i oliwkami
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energetyczność posiłku: 428,57 kcalBiałko: 10,07 g
Tłuszcz: 19,78 g
Węglowodany: 52,51 g
SKŁADNIKI:
Kasza jaglana - 0,5 woreczka (60 g)Awokado - 0,5 sztuki (65 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g)
Oliwki zielone - 1 garść (25 g)
Papryka czerwona - 1 mała sztuka (100 g)
Pomidor - 1 mała sztuka (80 g)
Cytryna - 0,5 plastra (5 g)
Zioła prowansalskie - 3 szczypty (2 g)
Musztarda - 0,5 łyżeczki (6 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kaszę jaglaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.2. Wszystkie warzywa umyj i pokrój w kostkę.
3. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól oraz
pieprz.
4. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą.
Komentarze
Prześlij komentarz