"Kremowa Zupa Brokułowa z Cheddarowym Serem: Smak Jesieni w Każdym Kęsie!"
Zupa Krem z Brokułów:
Składniki:
- 1 duża główka brokułów, pokrojona na różyczki
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 4 szklanki bulionu warzywnego
- 1/2 szklanki śmietanki kremówki
- 2 łyżki masła
- Sól i pieprz do smaku
- Starty ser cheddar do posypania (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
W dużym garnku rozgrzej masło. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut aż cebula zmięknie.
Dodaj różyczki brokułów i smaż przez kolejne 5 minut.
Wlej bulion warzywny, przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż brokuły będą miękkie.
Zmiksuj zupę na gładki krem za pomocą blendera ręcznego lub tradycyjnego blendera.
Wróć zupę do garnka, dodaj śmietankę kremówkę, sól i pieprz do smaku. Podgrzewaj na małym ogniu przez kilka minut, mieszając.
Podawaj zupę gorącą, posypaną startym serem cheddar, jeśli lubisz.
- 🔘Dieta – 168 Fit Przepisów: Łatwa i Tania Droga do Zdrowego Odżywiania
- 🔘Dziennika Kalorii: Klucz do Trwałego Odchudzania i Zdrowego Trybu Życia!
- 🔘Jaki Stepper Wybrać do Treningu w Domu? Poradnik
- 🔘 Sekretne Triki na Oszczędzanie na Zakupach Spożywczych
- 🔘SKLEPIK - ponad 728 Przepisów o Małej Kaloryczności
Komentarze
Prześlij komentarz