Przejdź do głównej zawartości

Posty

Kanapkowe inspiracje 4

chleb twarożek  rzodkiewki zielone oliwki  zielona pietruszka lub szczypiorek  pieprz, sól, czerwona papryka 

Kanapki z gofrownicy

Dzisiaj szybka propozycja dla Waszych podniebień takie szaleństwo smaków i kalorii :) chleb opiekany w gofrownicy nutella almette z morelą i wanilią banan  drzem truskawkowy  cynamon 

Makaron fusilli z pieczarkami

Składniki:  pieczarki   szynka  cebula  makaron( u mnie trójkolorowe fusilli)  słodka śmietanka 18%  przyprawy: szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz, słodka papryka  zielona pietruszka i zielone piórka cebulki Cebulę i szynkę podsmażyć wraz z pieczarkami W tym samym czasie gotujemy makaron około 8 minut Dodajemy sól, pieprz, gałkę muszkatołową i słodką paprykę dusimy około 5 minut do miękkości pieczarek  Dolewamy śmietany w razie potrzeby jeszcze przyprawiamy Jeśli śmietana uzyska konsystencję sosu wrzucamy makaron i mieszamy  Smacznego ... Jak naostrzyć nóż kuchenny talerzem

Jak naostrzyć nóż kuchenny talerzem

Jak naostrzyć nóż kuchenny nie posiadając ostrzałki , każdy w domu ma talerz obiadowy za pomocą którego bez problemu możemy naostrzyć każdy nóż. Sposób banalnie prosty który specjalnie dla Was testowałem na poniższym filmie

Jak zrobić jajecznicę z pieczarkami

Jajecznica z pieczarkami papryką plus por pieczarki  jajka  papryka żółta papryka zielona  por  zielona pietruszka  przyprawy: pieprz ziołowy, czarny pieprz, sól, bazylia, czerwona papryka (ostra) majeranek Pieczarki por wraz z papryką smażymy na oliwie do miękkości  Dodajemy przyprawy według uznania  Jeśli warzywa są już miękkie dodajemy jajka  Mieszamy wszystko do uzyskania ulubionej konsystencji  Zdobimy szczypiorkiem lub pietruszką  Smacznego ... Post użytkownika Wojti Gotuje .

Jak zrobić risotto z zielonym pesto

Risotto z zielonym pesto z dodatkiem groszku, fasolki, pora, parmezanu skropione cytryną to poezja nowych smaków zaskakuje na każdym etapie degustacji  Składniki:   zielone pesto   ryż   zielony groszek     zielona fasolka szparagowa cięta   ser żółty (najlepszy tarty Parmezan)   oliwa z oliwek   ćwiartka cytryny   zielona pietruszka, por  1. Na patelnię z oliwą dodajemy pokrojonego drobno pora wraz z groszkiem i fasolką smażymy do   miękkości 2. Ryż gotujemy z odrobiną curry pieprzu i soli można bez curry jeśli ktoś nie lubi 3. Gotowy ryż wrzucamy na patelnię do warzyw dodając 3 łyżki pesto i parmezan możemy podlać delikatnie wodą w której gotowaliśmy ryż żeby danie nie było suche 4. Całość mieszamy dokładnie dodając sok z naszej ćwiartki cytryny 5. Na koniec pietruszka i pozostaje degustacja  

Wiosenne kanapki

Co zrobić żeby kanapki nie były nudne pospolite nijakie ? włożyć w nie odrobinę polotu szczyptę fantazji i dodać Waszą wyobraźnię masło  2 czarne oliwki  sałata  żółty ser  papryka - żółta i czerwona  polędwica sopocka  musztarda  pomidor  szczypiorek  ketchup  serek topiony na nim ''kleimy'' paprykę żeby nie zsuwała się z kanapek  Smacznego ...    Polecamy: Akcesoria kuchenne Zakupy spożywcze online Zdrowa żywność