Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 496,55 kcal Białko: 33,64 g Tłuszcz: 20,40 g Węglowodany: 31,34 g Składniki: Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (130 g) Brzoskwinia - 2 średnie sztuki (160 g) Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g) Sezam - 1,5 łyżki (11 g) Miód pszczeli - 1,5 łyżeczki (16 g) Tymianek - 3 szczypty (3 g) Rukola - 3,25 garści (65 g) Ocet balsamiczny - 1,5 łyżeczki (6 g) Sposób przygotowania: 1. Kurczaka umyj, pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem, tymiankiem i sezamem. 2. Mięso grilluj na patelni. 3. Liście rukoli dokładnie umyj, porwij w palcach i ułóż na talerzu. 4. Brzoskwinię umyj, pokrój w plastry, krótko grilluj razem z grillowanym kurczakiem, a następnie całość przełóż do rukoli. 5. W osobnym naczyniu zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet balsamiczny, tymianek, sól oraz pieprz. 6. Całość skrop dressingiem, udekoruj świeżym tymiankiem.
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.