Wartości odżywcze: Energia: 538 kcal Białko: 16 g Tłuszcz: 31 g Węglowodany: 48 g Składniki: Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g) Jaja - (14 g) Oliwa z oliwek - 2 łyżki (14 g) Woda mineralna - 0,5 szklanki (80 g) Masło orzechowe - 1,5 łyżki (25 g) Jabłko - 1 mała sztuka (110 g) lub banan około 55 g Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta: 1. Mąkę, wodę i jaja wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut. 2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni. 3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. 4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni. 5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.