SKŁADNIKI • 1kg schabu bez kości lub polędwicy wieprzowej • 1 cebula • 3 średniej wielkości marchewki • 2 gałązki selera naciowego • 4 ząbki czosnku • 50 g masła • 45 ml oliwy • 500 ml rosołu • 3 duże łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki • kieliszek czerwonego wina • tymianek , rozmaryn , liść laurowy • sól , pieprz - do smaku • świeża natka pietruszki – do udekorowania dania JAK TO ZROBIĆ? 1. Na średnim ogniu rozpuszczamy masło na patelni. Dodajemy posiekaną cebulę, marchewkę, seler i podsmażamy lekko przez 6 minut. 2. Następnie dodajemy na patelnię posiekany czosnek, podsmażamy przez kolejnych kilka minut. Przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego. 3. Rozgrzewamy olej na patelni i podsmażamy schab z każdej strony na brązowy kolor. Przekładamy schab do naczynia żaroodpornego. 4. Przygotowanie sosu do pieczeni: przelewamy olej, na którym był smażony schab, do rondelka, dodajemy wino, rosół/bulion oraz 3 duże łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, mieszamy. 5. Przypra
Witaj w świecie zdrowego gotowania! Odkryj tysiące przepisów na naszym fit blogu, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się smacznym jedzeniem.